T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / SALİHLİ - Salihli Bilim Ve Sanat Merkezi

FİZİK

   Fizik, evrenin temel yasalarını inceleyen bir bilimdir. Fizik, maddeleri oluşturan atom ve molekülleri, atomların yapısındaki temel parçacıklar ve bu parçacıkları bir arada tutan kuvvetleri, maddenin sıvı, katı, gaz ve plazma gibi değişik hallerini, kuvvet ve hareket ilişkisi, tüm hareket çeşitlerini,   elektrik ve magnetizma olaylarını, ısı, ışık, ses, radyo dalgaları ve bütün öbür enerji biçimleri, enerjinin dönüşümü ve aktarımı, kütle çekim kuvveti ve diğer doğal kuvvetlerin rol oynadığı bütün olgular fiziğin temel araştırma konularındandır.

  Fiziğin güzelliği, temel fiziksel teorilerin basitliğinde gizlidir. Fizik az sayıda temel  kavram denklem  ve varsayımlarla çevremize bakış açımızı değiştirir ve genişletir.

  Fizik etkinlikleri birimi olarak öğrencilerimizin fizik yasalarını, konusu içerisine giren olay ve süreçleri, deneylerle bir bilim adamı gibi yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini amaçlıyoruz.

  Belirlenen amaç doğrultusunda öğrencilerimize; genel itibariyle deneysel çalışmalarla  yaptığımız etkinliklerde fiziği doğru ve kolay bir şekilde öğrenmelerini bunun bir neticesi olarak da fiziğin temelde basit ve eğlenceli olduğunu görmelerini istiyoruz.

  Ayrıca yaptığımız etkinlik ve programlarla fen bilimlerine ve birimimize alanında yetenekli olan öğrencileri tespit etmeye ve yetenekli öğrencilerin karşılaştıkları problemlere bilim adamı gibi çözüm yolları bulmalarına yardımcı oluyoruz. Etkinliklerde yapılan çalışmalar aşağıdaki başlıklar altında toplanabilir.

1-    Temel fizik destek eğitimi

2-    Elektrik ve elektronik devre eğitimi

3-    Fizik simülasyonları deneyler

4-    Robot ve robotik sistemler uygulamaları

5-    Tasarım ve modelleme eğitimi ve uygulamaları

6-    Proje hazırlama eğitimi

7-   Fen ve Tasarım Projeleri Hazırlama Uygulamaları 

8-   Uzay ve astronomi çalışmaları

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.11.2013 - Güncelleme: 13.11.2020 17:56 - Görüntülenme: 1337
  Beğen | 0  kişi beğendi