PDR Hizmetleri

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri ile öğrenci kişilik hizmetleri iş ve işlemlerinin yürütülmesi için Merkezimizde Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Servisimiz bulunmaktadır. BİLSEM PDR Servislerinde Rehberlik Öğretmenleri görev yapmaktadır. Bu Servise bağlı olarak Danışman Rehber Öğretmenler görev yaparlar.

Danışman Rehber Öğretmen, danışmanlığını üstlendiği öğrenciler ile ilgili öğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri ve öğrenci rehberliği kapsamında çalışmaları yürütür. Bu kapsamda Danışman Rehber Öğretmen, öğrencilerin zihinsel, fiziksel, sosyal ve duygusal gelişimlerini izler; devam ettiği örgün eğitim kurumu, aile ve çevresi ile olumlu iletişim kurmalarına destek olur.

Bilim ve Sanat Merkezi Yönergesinin 38. Maddesine göre BİLSEMlerde çalışan rehberlik öğretmenlerinin görevleri şöyledir;

Rehberlik öğretmeninin görevleri

MADDE 38 – (1) Millî Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri

Yönetmeliği'nde belirtilen görevlere ilave olarak rehberlik öğretmeninin görevleri şunlardır:

a) Her eğitim programı sonunda süreç ile ilgili verileri tasnif etmek, raporlaştırmak,

değerlendirmeleri yapmak, değerlendirme raporlarını öğretmenler kuruluna sunmak.

b) BİLSEM öğrenci ve velileriyle bireysel görüşmelerde bulunmak.

c) Uyum eğitim programı sürecinde velilere BİLSEM'in tanıtımını yapmak.

ç) Veli ve öğrencinin devam ettiği okul arasında iletişim ve iş birliğini yürütmek.

d) Velilere aile eğitimi seminerleri vermek.

e) Danışman rehber öğretmenlerin sorumlu olduğu öğrencileri belirleyerek öğrencilerle

ilgili yapılan gözlem sonuçları ile öğretmenlerin teklifleri doğrultusunda öğrenci gruplarını

yeniden oluşturmak.

f) Mezunların izlenmesine yönelik iş ve işlemleri yürütmek.

g) BİLSEM müdürünün verdiği diğer görevleri mevzuatına uygun olarak yapmak

Yayın: 15.11.2016 - Güncelleme: 13.11.2020 12:35 - Görüntülenme: 2067
Kaynak: mevzuat.meb.gov.tr